0
ARMATURER I DIN PRODUKTLISTA

PRODUKTSERIER (0)

ÖVRIGA (0)

Produkter (0)

typeaheadSingleProduct.downloadheading
typeaheadSingleProduct.downloadheadingmobil

Så kapades energikostnaderna med 70 procent

Kund BRF Malla
Projekt Ny lösning till garage
Resultat

Stor energibesparing

 

Så kapades energikostnaderna med 70 procent!

När belysningen i det nybyggda garaget fungerade dåligt vände sig BRF Malla till Solar Light. Efter att föreningen bytt ut belysningen är inte bara ljuset bättre – energikostnaderna har också kapats drastiskt.

Bara för att någonting är nytt betyder det inte att det är bra. Det vet BRF Malla i Sollentuna, vars fastighet färdigställdes så sent 2014. Föreningens garage med 45 platser förseddes då med akustikstyrd lysrörsbelysning, och snart märktes ett problem: lösningen fungerade inte som den var tänkt. Akustikstyrningen reagerade på alla typer av ljud, vilket ledde till att belysningen i garaget var tänd 23 timmar om dygnet – trots att ingen befann sig i garaget.

– För oss som BRF var det förstås dåligt, av flera anledningar. Dels innebar det att vi fick mycket högre energikostnader än vi behövde ha, men jag tycker också att miljöaspekten är viktig. Vi är en förening som värnar om miljön och om vi kan göra något för att minska vår miljöpåverkan ska vi självklart göra det, säger Lars Luttemo, ordförande i BRF Malla.

Lösningen blev att byta ut lysrören mot LED-belysning och att ersätta akustikstyrningen med rörelsestyrd belysning. I garaget används nu masterarmaturer som bestämmer över slavarmaturer och tänder upp de delar av garaget där bilar eller människor rör sig.

 – Det här är en lösning som fungerar otroligt bra i den här typen av garage. Lamporna tänds bara där det behövs, när det behövs och lyser sedan i fem minuter per zon. När garaget är tomt går ljuset ner till 10 procents ljusstyrka igen, säger Richard Dahlberg, ansvarig säljare på Solar Light, och fortsätter:

– Det här gör underverk för energiförbrukningen, i den här föreningen kunde man kapa kostnaderna från 44 000 till 13 000 kronor per år: Och då har man inte ens räknat in vinsten i det minskade servicebehovet som kommer med LED-belysningen.

Under bytet av belysningen har Solar Light drivit hela projektet, från kalkylering och val av armaturer till kontakten med det installerande företaget Emil Lundgren – vilket innebär att processen varit mycket smidig för BRF Malla.

– Jag uppskattar verkligen hur snabbt och smidigt samarbetet med Solar var. Vi fick ett enkelt och tydligt förslag, där det var tydligt redovisat vad som skulle ske och vad det skulle ge oss. Och när vi väl hade beslutat oss var det bara att luta sig tillbaka. Nu är allting klart och jag talar verkligen för hela föreningen när jag säger att vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Lars Luttemo.

Använda produkter

För mer info kontakta oss

Solar Sverige AB

Solar Sverige är en del av Solar koncernen, som är en av nordeuropas ledande leverantör och tjänsteföretag. Solar Sverige erbjuder ett omfattande produktprogram inom EL, VVS, Industri/Automation och Säkerhetsprodukter, vi är ett av de ledande och mest moderna företag inom området. Solar Sverige har 45 stycken Drive-Ins med personlig kunskap på plats för att hjälpa dig som kund. Våra produkter levereras från 2 centrallager med säker och miljövänlig transport ut till dig till dagen efter, behöver du snabbare transport löser vi detta såklart. Solar Sverige har huvudkontor i Göteborg där alla våra centrala funktioner finns.

Solar Sverige jobbar hårt med att kunna täcka behovet för våra kunder, vi lagerför över 100.000st artiklar för snabb leverans till våra kunder och deras unika lösningar. Att förstå och fylla våra kunders behov är en målsättning för vår gemensamma framgång.

Besök Solar Sverige Solar Sverige

Solar Skolan

Är utvecklingen snabb inom ditt område? Är du lika kunnig som dina kollegor? Solar School erbjuder våra kunder att hålla jämna steg med ny teknik, regler och allt annat som rör sig snabbt i vår spännande bransch.

SE SKOLANS KURSER SOLAR SKOLAN

Vi använder cookies för att trafikmätning och optimering av sidans innehåll.

Integritetspolicy Jag förstår