0
ARMATURER I DIN PRODUKTLISTA

PRODUKTSERIER (0)

ÖVRIGA (0)

Produkter (0)

typeaheadSingleProduct.downloadheading
typeaheadSingleProduct.downloadheadingmobil

BSV växlar till LED-lysrör till fördel för både miljö, ekonomi och anställda

Kund BSV Krantillbehör
Projekt Miljö omställning
Resultat

Stor energibesparing

BSV krantillbehör i Vejle har tillverkat lyftdon sedan 1960. BSV beräknar, ritar och konstruerar lyftdon för att producera allt från början till färdig slutprodukt.

En betydande del av produktionen riktar sig till den gröna sektorn. Valet av LED för att lösa belysningsuppgiften var därför ett naturligt val. Bara elbesparingen i belysningsanläggningens totala energiförbrukning kommer att vara bra för miljön.

För att ändra om anläggningen till en modern och underhållsvänlig lösning, ersätts de befintliga traditionella lysrören med LED-lysrör. Lösningen går från 58W till 28W, vilket ger en hög energibesparing på den årliga konsumtionen.

Utöver vinsten man uppnår vid energibesparingen, är livslängden på LED lysrör betydligt längre än på traditionella lysrör. Det innebär att du också får en vinst från det faktiska underhållet av belysningsanläggningen som generellt minskas.

-På måleriavdelningen har vi ersatt de gamla 500W halogenarmaturer till nya 90W EPISTAR", säger Mikael H. Søbye, ägare av IT-el. 

Belysningsanläggningen är för BSV en investering, där pengarna betalas här och nu men med en återbetalningsperiod på drygt 2 år, måste detta betraktas som en relativt kort återbetalningsperiod, när det blir en investering för bolaget.

-På detta sätt är det också ekonomiskt något som definitivt är värt att göra - såväl som miljövinsten i sig", säger Flemming Jensen, chef för BSV-krantillbehör.

Byte från traditionella lysrör till LED-rör är både bra för miljön, men också en ekonomiskt fördelaktig lösning och som pricken över i:et får BSV också ett mycket bättre arbetsljus.

Använda produkter

För mer info kontakta oss

Solar Sverige AB

Solar Sverige är en del av Solar koncernen, som är en av nordeuropas ledande leverantör och tjänsteföretag. Solar Sverige erbjuder ett omfattande produktprogram inom EL, VVS, Industri/Automation och Säkerhetsprodukter, vi är ett av de ledande och mest moderna företag inom området. Solar Sverige har 45 stycken Drive-Ins med personlig kunskap på plats för att hjälpa dig som kund. Våra produkter levereras från 2 centrallager med säker och miljövänlig transport ut till dig till dagen efter, behöver du snabbare transport löser vi detta såklart. Solar Sverige har huvudkontor i Göteborg där alla våra centrala funktioner finns.

Solar Sverige jobbar hårt med att kunna täcka behovet för våra kunder, vi lagerför över 100.000st artiklar för snabb leverans till våra kunder och deras unika lösningar. Att förstå och fylla våra kunders behov är en målsättning för vår gemensamma framgång.

Besök Solar Sverige Solar Sverige

Solar Skolan

Är utvecklingen snabb inom ditt område? Är du lika kunnig som dina kollegor? Solar School erbjuder våra kunder att hålla jämna steg med ny teknik, regler och allt annat som rör sig snabbt i vår spännande bransch.

SE SKOLANS KURSER SOLAR SKOLAN

Vi använder cookies för att trafikmätning och optimering av sidans innehåll.

Integritetspolicy Jag förstår