0
ARMATURER I DIN PRODUKTLISTA

PRODUKTSERIER (0)

ÖVRIGA (0)

Produkter (0)

typeaheadSingleProduct.downloadheading
typeaheadSingleProduct.downloadheadingmobil

Claus Sørensen A/S sparar 330.000kWh årligen med LED

Kund Claus Sørensen A/S
Område  LED
Besparing 330.000kWh per år

Claus Sørensen A/S är en fryshuskoncern bestående av 7 olika fryshus runt om i Danmark, från Padborg till Skagen. I Vejle avdelningen har frysterminalen installerat LED-belysning i alla fryshallar.

Som en fryshuskoncern, som har hand om livsmedelshantering etc. finns det flera kvalitetsstandarder som måste följas. Claus Sørensen A/S är bland annat certifierade av International Food Standard, IFS (ett krav för att leverera mat till ett antal tyska och franska detaljhandelskedjor) och BRC (British Retail Consortium), som sätter standarden i Storbritannien, Nordamerika och många europeiska länder. Claus Sørensen A/S finns i Danmark, men samarbetar även med några av världens ledande livsmedelsproducenter. Dessa kunder kräver också att koncernen är energieffektiv på samma sätt som kvalitetscertifikaten.

För att uppfylla dessa krav har Claus Sørensen A/S investerat i att ersätta traditionella ljuskällor som avger mycket värme, med LED. LED ger samma ljus som traditionella ljuskällor, men med en betydligt lägre förbrukning av watt och därmed mindre värmeavledning.
300 armaturer med 400W kvicksilverljuskällor ersattes med 300 LED armaturer (Stella High Bay, Industri pendel). Industri armaturer på 100W/150W monterades, och vid låg takhöjd används 50W industriella pendelarmaturer.

Belysningslösningen ger en årlig besparing på 330 000 kWh och har en återbetalningsperiod på 2,2 år. 75% av besparingen är energiförbrukningen av belysningen och resterande 25% är besparing av kylanläggningen, vilket det ytterligare sparas energi i t ex nedkylning av fryshallarna.

De gamla traditionella lamporna var på 400W. Med den nya LED-tekniken kommer Claus Sørensen A/S att vara energieffektiv och därmed också miljövänlig vid omställningen av anläggningen.

Koncernen Claus Sørensen A/S sparar således både energi för belysningen, men också energi för kylning av fryshallarna. Samtidigt kommer även ekonomiska besparingar att uppnås på sikt.

Använda produkter

För mer info kontakta oss

Solar Sverige AB

Solar Sverige är en del av Solar koncernen, som är en av nordeuropas ledande leverantör och tjänsteföretag. Solar Sverige erbjuder ett omfattande produktprogram inom EL, VVS, Industri/Automation och Säkerhetsprodukter, vi är ett av de ledande och mest moderna företag inom området. Solar Sverige har 45 stycken Drive-Ins med personlig kunskap på plats för att hjälpa dig som kund. Våra produkter levereras från 2 centrallager med säker och miljövänlig transport ut till dig till dagen efter, behöver du snabbare transport löser vi detta såklart. Solar Sverige har huvudkontor i Göteborg där alla våra centrala funktioner finns.

Solar Sverige jobbar hårt med att kunna täcka behovet för våra kunder, vi lagerför över 100.000st artiklar för snabb leverans till våra kunder och deras unika lösningar. Att förstå och fylla våra kunders behov är en målsättning för vår gemensamma framgång.

Besök Solar Sverige Solar Sverige

Solar Skolan

Är utvecklingen snabb inom ditt område? Är du lika kunnig som dina kollegor? Solar School erbjuder våra kunder att hålla jämna steg med ny teknik, regler och allt annat som rör sig snabbt i vår spännande bransch.

SE SKOLANS KURSER SOLAR SKOLAN

Vi använder cookies för att trafikmätning och optimering av sidans innehåll.

Integritetspolicy Jag förstår