0
ARMATURER I DIN PRODUKTLISTA

PRODUKTSERIER (0)

ÖVRIGA (0)

Produkter (0)

typeaheadSingleProduct.downloadheading
typeaheadSingleProduct.downloadheadingmobil

Ny belysning till utställningshallen på Egeskov slott

Kund Egeskov Slott
Projekt Specialbelysning till utställning
Lösning Justerbar effektbelysning

 

I utställningshallen på Egeskov slott ses bilar och flygplan i ett helt annat ljus. Ett belysningsprojekt som har varit utöver det vanliga. Slottet hade en önskan om att hallen skulle öppna sig när man kom in, så att den imponerande träkonstruktionen visades upp. Det skulle ge en känsla av att komma in i en katedral – så beskrevs projektet. Därför kontaktades Solar av Espe & Gestelev El-business, som behövde hjälp.

Huvuduppgiften var att lysa upp träbalkarna i taket. För med 17 meter till taket menade man att besökarna inte fick upplevelsen av hur stor och vacker hallen i slottet egentligen var.
- Fördelningen av ljuset var det första vi tog tag i, säger Martin Frederiksen, ljuskonsult på Solar.

Utmaningen var att skapa mer glöd i trät såväl som indirekt belysning och inte punktbelysning. Och det var inte lätt att få det rätt första gången. Flera testuppsättningar gjordes med olika ljusfördelningar och färger i ljuset innan slottet blev helt nöjd.

-Takfönster i hallen stängdes igen, så att bara var det konstgjorda ljuset som skapade miljön, förklarar Martin Frederiksen.

Armaturerna monterades ungefär fem meter från golvet, men ovanför var det fortfarande 12 meter att lysa upp.

Nästa uppgift var att lysa upp utställningen. Här sattes bländningsskydd på alla spottar, så människor blir inte bländade när de tittar upp på flygplanet i taket.

-Nu har de en flexibel effektbelysning, där de kan justera ljuset själva och ändra exakt som de vill ha det, när utställningen ändrar sig med årstiderna, säger Martin Frederiksen om det färdiga projektet.

Nedan användes till projektet:
Specialdesignad armatur men en varmare glöd, 2700 Kelvin med extra kraftfull färgåtergivning av rött, samt speciell ljusfördelning och slutna armaturer för enklare rengöring.

Använda produkter

För mer info kontakta oss

Solar Sverige AB

Solar Sverige är en del av Solar koncernen, som är en av nordeuropas ledande leverantör och tjänsteföretag. Solar Sverige erbjuder ett omfattande produktprogram inom EL, VVS, Industri/Automation och Säkerhetsprodukter, vi är ett av de ledande och mest moderna företag inom området. Solar Sverige har 45 stycken Drive-Ins med personlig kunskap på plats för att hjälpa dig som kund. Våra produkter levereras från 2 centrallager med säker och miljövänlig transport ut till dig till dagen efter, behöver du snabbare transport löser vi detta såklart. Solar Sverige har huvudkontor i Göteborg där alla våra centrala funktioner finns.

Solar Sverige jobbar hårt med att kunna täcka behovet för våra kunder, vi lagerför över 100.000st artiklar för snabb leverans till våra kunder och deras unika lösningar. Att förstå och fylla våra kunders behov är en målsättning för vår gemensamma framgång.

Besök Solar Sverige Solar Sverige

Solar Skolan

Är utvecklingen snabb inom ditt område? Är du lika kunnig som dina kollegor? Solar School erbjuder våra kunder att hålla jämna steg med ny teknik, regler och allt annat som rör sig snabbt i vår spännande bransch.

SE SKOLANS KURSER SOLAR SKOLAN

Vi använder cookies för att trafikmätning och optimering av sidans innehåll.

Integritetspolicy Jag förstår