0
ARMATURER I DIN PRODUKTLISTA

PRODUKTSERIER (0)

ÖVRIGA (0)

Produkter (0)

typeaheadSingleProduct.downloadheading
typeaheadSingleProduct.downloadheadingmobil

Renovering av kontorsfastighet i Göteborg

Kund Bygg-Göta/Högsbo El
Projekt Ny Kontorsbelysning
Resultat Specialanpassade lösningar

 

Lysande exempel på lyckat samarbete

När Bygg-Göta skulle renovera en stor kontorsfastighet på Kämpegatan i Göteborg kopplades Solar Light in i ett tidigt skede. Efter ett väl fungerande samarbete kan de nyinflyttade hyresgästerna nu arbeta i ljuset av specialanpassade lösningar som är lika snygga som praktiska.

Bygg-Göta är ett Göteborgsbaserat fastighetsbolag som i 70 års tid byggt, renoverat och förvaltat så väl bostäder som kommersiella fastigheter. Bygg-Göta är bland annat ägare av hela kvarteret Bronsen i centralt belägna Gullbergsvass, där man steg för steg förädlat de gamla industrilokalerna till moderna kontor. Senaste etappen av projektet har varit husen längs Kämpegatan 4 – 16, där hyresgästerna under slutet av 2018 kunde flytta in i toppmoderna lokaler. I samband med renoveringen tog Bygg-Göta på ett tidigt plan kontakt med Solar Light för att få hjälp med belysningen i fastigheten.

– Det som var roligt med det här projektet var att Bygg-Göta verkligen vågade satsa på belysningen. Tyvärr ses ofta belysning som något som bara är nödvändigt, men här valde man att redan från början se det som en del av inredningen vilket vi så klart tycker är jättekul, säger Andreas Johansson, ansvarig säljare på Solar Light. Han fortsätter:

– Ofta får vi bara en arkitektritning på hur fastigheten ser ut med tomma rum, och i bästa fall får vi en idé om hur inredningen är tänkt. Här blåste man ur hela fastigheten och sedan fick vi på ett tidigt skede vara med vilket gjorde att vår expertis verkligen kom till nytta. Och då är så klart förutsättningarna för ett lyckat resultat på topp. Vi är väldigt stolta över helheten här, och inte minst att samarbetet fungerade så bra mellan alla inblandade.

I projektet användes en rad olika standardprodukter från Solar Lights utbud. Flera av dessa förädlades också för att anpassas till projektet, till exempel användes färdigkopplade armaturer för att kunna genomföra montaget mer effektivt. En annan lyckad specialanpassning är att en stor andel av produkterna är speciallackade för att passa in i kontorens inredning.

– Det var otroligt lyckat, säger Andreas Johansson. Armaturer är ju i regel vita, men här valde man i stället att lacka dem i svart. Det är extra roligt eftersom det visar vad häftigt det kan bli när man vågar ta ut svängarna.

Installationen gjordes av Högsbo El, som länge arbetat för Bygg-Göta – men som också varit kund hos Solar under lång tid.

– Det är framförallt två saker jag uppskattar med att arbeta tillsammans med Solar. Det ena är att man alltid får svar på sina frågor, och man får det snabbt. Det andra är engagemanget. Personalen kommer gärna ut på plats för att titta på projektet, vilket är en bra grund för att slutresultatet ska bli bra, säger Mats Danielsson på Högsbo El, och fortsätter:

– En fördel med att ha med Solar Lights kompetens i ett tidigt skede är att du får alla beräkningar svart på vitt, du behöver inte chansa och ta in för många eller för få armaturer. Många gånger när man dimensionerar själv tar man kanske en extra för att vara på den säkra sidan.

Sven Thompson är projektledare på Bygg-Göta och den som varit ansvarig för renoveringen av fastigheten på Kämpegatan, och även han är nöjd med samarbetet.

– Att jobba med Solar innebär för mig att man får snabbhet, kunnighet och engagemang. I det här fallet är vi väldigt nöjda med slutresultatet, det blev väldigt lyckat. Belysningen förstärker det som är speciellt med de här lokalerna och vi låter ljuset ta extra plats i stället för att gömma det. Vi har absolut haft mycket fokus på ekonomin, men vi har också fått riktigt bra belysning för pengarna. 

Sven Thompson och Bygg-Göta har jobbat med Solar Light många gånger tidigare, men det är sällan som samarbetet inleds på ett så tidigt stadium som nu – och fördelarna med det är flera, menar han:

– Det här projektet har varit lite komplicerat bitvis, till exempel har vi olika våningshöjder på de olika planen. Det ställer särskilda krav på till exempel bländskydd, och där är det bra att få koll på lösningarna tidigt, säger Sven Thompson, och fortsätter:

– En annan stor fördel är att vi tidigt i processen kan se en produkt och få koll på priset. Det innebär att vi kan få kontroll på kostnaderna samtidigt som vi vet att slutresultatet blir riktigt bra.

Använda produkter

För mer info kontakta oss

Solar Sverige AB

Solar Sverige är en del av Solar koncernen, som är en av nordeuropas ledande leverantör och tjänsteföretag. Solar Sverige erbjuder ett omfattande produktprogram inom EL, VVS, Industri/Automation och Säkerhetsprodukter, vi är ett av de ledande och mest moderna företag inom området. Solar Sverige har 45 stycken Drive-Ins med personlig kunskap på plats för att hjälpa dig som kund. Våra produkter levereras från 2 centrallager med säker och miljövänlig transport ut till dig till dagen efter, behöver du snabbare transport löser vi detta såklart. Solar Sverige har huvudkontor i Göteborg där alla våra centrala funktioner finns.

Solar Sverige jobbar hårt med att kunna täcka behovet för våra kunder, vi lagerför över 100.000st artiklar för snabb leverans till våra kunder och deras unika lösningar. Att förstå och fylla våra kunders behov är en målsättning för vår gemensamma framgång.

Besök Solar Sverige Solar Sverige

Solar Skolan

Är utvecklingen snabb inom ditt område? Är du lika kunnig som dina kollegor? Solar School erbjuder våra kunder att hålla jämna steg med ny teknik, regler och allt annat som rör sig snabbt i vår spännande bransch.

SE SKOLANS KURSER SOLAR SKOLAN

Vi använder cookies för att trafikmätning och optimering av sidans innehåll.

Integritetspolicy Jag förstår