0
ARMATURER I DIN PRODUKTLISTA

PRODUKTSERIER (0)

ÖVRIGA (0)

Produkter (0)

typeaheadSingleProduct.downloadheading
typeaheadSingleProduct.downloadheadingmobil

Ny belysning har ändrat vardagen för boende och medarbetare

Kund Vårdcenter Lindegården i Vejle
Område Dygnsrytmsbelysning
Effekt Öka energi och livskvalitet

 På Pleje Center Lindegården i Vejle har ny belysning i taket gjort livet enklare för de dementa och arbetsdagen roligare för personalen.

- Vi upplever en mer naturlig dygnsrytm.

Birte Schelde, daglig ledare på vårdcentret Lindegården är imponerad av resultatet av det nya ljuset de har fått på Vårdcentret.

-Vi har upplevt det väldigt positivt. Det dynamiska dagsljuset har en positiv inverkan på de demensboendes beteende, aktivitetsnivå har varit stabil även på den mörka tiden. Mitt på dagen när ljuset är som klarast är aktivitetsnivån högst, medan dagen börjar och slutar tyst. Och det är något de inte brukade göra tidigare.

- När du har en demenssjukdom kan det ofta vara svårt att veta tid och plats när det är dag och natt, och du kan ha svårt att sova på natten. Därför har det varit viktigt med belysning som följer dygnsrytmen, förklarar Birte Schelde. Belysningen levereras av Solar och kallas "Dygnsrytm-belysning". På morgonen vid 07.00 tänds ljuset automatiskt i en varm ton. Under förmiddagen blir det mer vitt och på eftermiddagen börjar den dämpas ned sakta och tonas ned till kvällen. Precis som solens dygnsrytm.

-Det är viktigt med ett bra och tydlig belysning, säger Birte Schelde.

En bättre plats att arbeta på
Personalen har också känt en stor skillnad, förklarar chefen.

- Våra medarbetare säger att det är ett mycket trevligare ljus att arbeta i, flera har frågat om vi har fått takfönster. Personalen upplever också ljusets positiva effekt på de boende.

-På Solar har vi en belysningsavdelning som specialiserat sig på att hitta belysningslösningar för vården, där livskvalitet och välbefinnande är avgörande. Och den här typen av belysning är något vi levererar till sjukhus, vårdhem och psykiatri, förklarar Torben Conradsen, projektledare på Solar.

Den nya belysningslösningen är något Birte Schelde varmt kan rekommendera till andra.

 - Man ska göra detta för att skapa en bättre livskvalitet, bättre dygnsrytm och mer energi. Det konstgjorda dagsljuset är ett bra komplement till de dagar då det inte går att komma ut och få riktigt dagsljus.

Därför ska du välja Dygnsrytm-belysning:

- Forskning visar att belysning har stor betydelse för vår sömn och vår tillfredsställelse, inklusive tillfredsställelse med vår arbetsmiljö.
- Forskning visar också att hög färgtemperatur ökar den mentala aktiviteten hos människor och förbättrar arbetsinsatsen, medan varmt ljus gör oss avslappnade.
- Belysning hämmar produktionen av sömnhormonet melatonin hos människor, och därför är vi mer aktiva under dagen än på natten.
- För människor som arbetar på natten, har dygnsrytm-belysning en speciell fördel. Belysningen kan justeras så att de anställda inte producerar så mycket sömnhormon och därmed blir trötta eller somnar. I lokaler där det naturliga ljuset inte kommer in kan dygnrytmsljus ha en positiv effekt på arbetet.

Använda produkter

För mer info kontakta oss

Solar Sverige AB

Solar Sverige är en del av Solar koncernen, som är en av nordeuropas ledande leverantör och tjänsteföretag. Solar Sverige erbjuder ett omfattande produktprogram inom EL, VVS, Industri/Automation och Säkerhetsprodukter, vi är ett av de ledande och mest moderna företag inom området. Solar Sverige har 45 stycken Drive-Ins med personlig kunskap på plats för att hjälpa dig som kund. Våra produkter levereras från 2 centrallager med säker och miljövänlig transport ut till dig till dagen efter, behöver du snabbare transport löser vi detta såklart. Solar Sverige har huvudkontor i Göteborg där alla våra centrala funktioner finns.

Solar Sverige jobbar hårt med att kunna täcka behovet för våra kunder, vi lagerför över 100.000st artiklar för snabb leverans till våra kunder och deras unika lösningar. Att förstå och fylla våra kunders behov är en målsättning för vår gemensamma framgång.

Besök Solar Sverige Solar Sverige

Solar Skolan

Är utvecklingen snabb inom ditt område? Är du lika kunnig som dina kollegor? Solar School erbjuder våra kunder att hålla jämna steg med ny teknik, regler och allt annat som rör sig snabbt i vår spännande bransch.

SE SKOLANS KURSER SOLAR SKOLAN

Vi använder cookies för att trafikmätning och optimering av sidans innehåll.

Integritetspolicy Jag förstår