0
ARMATURER I DIN PRODUKTLISTA

PRODUKTSERIER (0)

ÖVRIGA (0)

Produkter (0)

typeaheadSingleProduct.downloadheading
typeaheadSingleProduct.downloadheadingmobil

Säkra armaturer till fängelse

Kund Storstrøm Fängelse
Teknisk partner Lumitech
Område Flexibel lösning

Kan ett rep hänga i armaturen? Eller kan det användas som ett gömställe? Det var sådana säkerhetsfrågor som skulle beaktas i projektet då Solar Light levererade armaturer till ett av Danmarks modernaste och största slutna fängelse.

I det nya Storstrøm-fängelset på Nordfalster anses säkerheten vara tänkt på i varje detalj - även belysningen. När Solar Light var tillbaka år 2014, fick vi i uppgift att leverera armaturer till alla säkrade och osäkrade utrymmen på fängelset, så vi fick ta höjd för helt andra saker än normalt.

- Allt fångarna kan ta sönder, blir sönderslaget. Armaturerna får inte användas som gömställen för vapen, narkotika och andra olagliga saker och det är viktigt att de inte kan tas isär och sättas ihop utan att personalen kan se det, säger Morten Dindler Rasmussen, chef för fångvården.

Dessutom får det inte finnas något i armaturerna som fångarna kan hänga sig i eller skära sig med.

-Våra celler är så självmordssäkra som möjligt, och rep får inte kunna hängas i belysningen i taket, säger Morten Dindler Rasmussen.

Samarbete och tät dialog

Det tog ett halvt år att konstruera belysningsarmaturer som passade för de specifika områdena i fängelset, och de levererades kontinuerligt över ett år. Under tiden producerades speciella varuprover som blev testade och ändrade för att passa perfekt.

-Vi hade hela tiden en nära dialog med rådgivare, arkitekt och utvecklare, så de kunde få vad de ville ha. Det var en organisk process och utvecklingen ägde rum i interaktion mellan oss som producenter och de som utförde", säger Frank Silla, belysningskonsult, Solar Light.

Det var företaget Lumitech, som tillsammans med Solar Light gjorde den tekniska ritningen och utformade de olika armaturdesignerna som levererades. Sammantaget levererades 5400 armaturer in- och utvändigt, och för Frank Silla var det hittills hans största projekt.

-Denna uppgift visar att vi är flexibla i produktionen. Varje projekt har sina krav och specifika behov, men vi kan lösa alla uppgifter, med skräddarsydda armaturer- om det är till ett fängelse, skola eller något annat spelar ingen roll, säger han.

Använda produkter

För mer info kontakta oss

Solar Sverige AB

Solar Sverige är en del av Solar koncernen, som är en av nordeuropas ledande leverantör och tjänsteföretag. Solar Sverige erbjuder ett omfattande produktprogram inom EL, VVS, Industri/Automation och Säkerhetsprodukter, vi är ett av de ledande och mest moderna företag inom området. Solar Sverige har 45 stycken Drive-Ins med personlig kunskap på plats för att hjälpa dig som kund. Våra produkter levereras från 2 centrallager med säker och miljövänlig transport ut till dig till dagen efter, behöver du snabbare transport löser vi detta såklart. Solar Sverige har huvudkontor i Göteborg där alla våra centrala funktioner finns.

Solar Sverige jobbar hårt med att kunna täcka behovet för våra kunder, vi lagerför över 100.000st artiklar för snabb leverans till våra kunder och deras unika lösningar. Att förstå och fylla våra kunders behov är en målsättning för vår gemensamma framgång.

Besök Solar Sverige Solar Sverige

Solar Skolan

Är utvecklingen snabb inom ditt område? Är du lika kunnig som dina kollegor? Solar School erbjuder våra kunder att hålla jämna steg med ny teknik, regler och allt annat som rör sig snabbt i vår spännande bransch.

SE SKOLANS KURSER SOLAR SKOLAN

Vi använder cookies för att trafikmätning och optimering av sidans innehåll.

Integritetspolicy Jag förstår